Untitled
12 jan 2014
week 110: 2 t/m 8 januari

Op 02 januari wilde Bas na de boodschappen weer langs de paardjes lopen. Hij was erg teleurgesteld dat ze niet buiten stonden. Bas heeft het de laatste tijd regelmatig over “Nano”, maar we wisten niet over wie hij het had. Als we hem ernaar vroegen, zei hij alleen: “Nano is weg”. We dachten al dat hij een onzichtbaar vriendje had, maar toen hij vandaag met zijn koffertje aan het spelen was, haalde hij er een knuffel uit en riep helemaal enthousiast “Nano!!!”. De knuffel heette eerst Ado (die had Mark zo genoemd omdat hij geel met groen is). ’s Avonds kwamen de 3 koningen aan de deur. Bas deed mee de deur open, vond het “een beetje spannend” en de meisjes die stonden te zingen moesten steeds lachen omdat Bas zich steeds achter mij verstopte.
We hebben op 03 januari boodschappen gedaan. In de winkel vroeg ik of hij druiven wilde. Toen zei Bas: “pitloze” ;-). Daarna zijn we samen met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Bas heeft erg fijn gespeeld met Eline; het was weer een drukke boel. Toen we thuis waren, wilde Bas dat ik eerst Laura in bed zou leggen. Toen ik daarmee klaar was, was Bas zelf al in bed gekropen. Na het eten is Bas met Mark nog even bij opa Van Mierlo geweest.
Op 04 januari heb ik de kerstboom opgeruimd. Bas vond het maar raar dat ik de takken er zomaar uit trok, opvouwde en in de doos stopte. Bas is met Mark mee boodschappen gaan doen. We hebben een kastje gekocht om het speelgoed van Bas in op te bergen. Daar is hij erg blij mee. Hij is de hele middag bezig geweest met laatjes open- en dichtdoen en speelgoed erin en eruit halen. Opa Van Mierlo is even hier geweest. Toen de ballon die Bas bij de Praxis gekregen had, knapte, kwam hij met een paar stukjes ballon aangelopen: “mama, maken…” ;-).
Op 05 januari zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas was in het begin erg verlegen en vond het “een beetje spannend”, omdat Carla en Pieter er ook waren. Bas is even met opa bij de hertjes geweest.’s Middags zijn we even gaan kijken naar de hockeywedstrijd van Esther en daarna zijn we bij tante Monique, oom Anton, Esther en Lars op bezoek geweest. Bas heeft fijn gespeeld met Esther en Lars. Na het avondeten was Bas erg lief aan het spelen, maar vlak voordat hij naar bed moest, gleed hij uit en viel erg ongelukkig met zijn hoofd tegen de zijkant van de salontafel. Bas moest erg hard huilen en we waren allemaal flink geschrokken. Op zijn oor kwam een flinke bloedblaar en achter zijn oor een dikke bult. We hebben de huisartsenpost gebeld, maar meer dan koelen (dat hadden we al gedaan) en hem regelmatig wakker maken om te kijken of hij niet suf is, kunnen we niet doen. We hebben hem verschillende keren wakker gemaakt, hij zei “twee jaartjes” als ik vroeg hoe oud hij was, vroeg zelf om drinken en om zijn muziekje en ging dan weer slapen. Toen ik Bas zijn speelgoed aan het opruimen was, kwam ik van alles tegen in zijn nieuwe kastje: een lepel, de onderzetters, een (verkruimeld) koekje, de afstandsbediening ;-).
Op 06 januari kwam ’s morgens kapster Ellen. Toen ik de deur voor haar open had gedaan en we in de kamer kwamen, was Bas “kwijt”: hij had zich onder de eettafel tussen de stoelen verstopt. Ellen heeft mij eerst geknipt, zodat Bas even kon wennen. Toen Bas aan de beurt was, moest hij toch nog even huilen, maar daarna liet hij zich prima knippen. Hij heeft snoepjes gekregen van Ellen omdat hij het zo goed gedaan had, maar die vond hij niet zo lekker. ’s Middags zijn we een stukje gaan wandelen (Bas heeft zelf gelopen). We hebben de eendjes brood gegeven en Bas heeft zijn verzameling eikels en takjes weer uitgebreid. Bas zijn oor is erg blauw, maar gelukkig lijkt hij er weinig last meer van te hebben.
We zijn op 07 januari naar de winkel gewandeld. Op de terugweg heeft Bas veel plezier gehad met door de plassen stampen. Bas was erg vervelend voordat hij naar bed moest (hij trok aan de bladeren van de plant, zat aan de oven, draaide aan de knoppen van de wasmachine en sloeg het deurtje steeds tegen de muur en bleef niet liggen met verschonen. Gelukkig was hij na zijn middagdutje weer lief en heeft hij fijn gespeeld. ’s Avonds is hij na het eten even met Mark mee geweest naar de sporthal.
We hebben op 08 januari boodschappen gedaan en zijn daarna naar bij opa en oma Van Aerle geweest. We hebben wat gedronken, Bas heeft lief gespeeld en hij heeft mij de kiwi die hij zelf niet wilde eten gevoerd ;-).
Bas loopt regelmatig rond met al zijn “beesjes”: hij pakt Poppa, Bumba, Nano, Koetje, Laurabeer, Konijntje, Vlekkie tegelijk vast en daar sjouwt hij mee rond.
Als we de vaatwasser uitladen, helpt Bas altijd mee. Hij mag dan één bordje en een pan meenemen, waar hij zijn kleurpotloden in kookt.
Sinds deze week hebben we de klinken van Bas zijn slaapkamerdeur, de woonkamerdeur en de keukendeur omhoog gezet, omdat Bas de deuren zelf kan openmaken. Ook kan hij bij de onderkant van de lichtknoppen en doet hij vaak de lampen uit en kan hij bij het kraantje van het fonteintje op de wc.
Soms als Bas wat gedaan heeft, geeft hij Laura de schuld; “heeft Laura gedaan” zegt hij dan.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative